© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bu Güzelliği Görmek Lazım!

700 kadar ada ve 2 bin 400'e yakın çıplak kayaları barındıran Bahamalar'da bunlardan bir tanesi var ki apayrı bir yerde... Eleuthera Adası görenleri hayretler içinde bırakan okyanusu 3 renge ayırma özelliğiyle her yıl aralarında Hollywood yıldızlarının da bulunduğu milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Nassau?nın 80 kilometre doğusunda Bahamalar?da bulunan Eleuthera Adası?nın 1950'li yıllar öncesine kadar boş olduğu düşünülüyordu. 1973 yılında bağımsızlaşma ve yabancı mülkiyet politikası değişiklikleri nedeniyle hükümet, adayı, büyük tatil köyleri ve tarım işletmelerine terk etmek zorunda kaldı. Eleuthera Adası doğa severler için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Adanın iki tarafı Büyük Bahama'ya bakarken, diğer tarafı da Atlantik Okyanusu'na bakıyor. Kuzeyinde Surfer Plajı, güneyinde ise Okyanus yer alıyor. Tabii bir de Hatchet Bay mağaraları var. Ayrıca 17. yüzyıla ait birçok kalıntıya da bölgede yapılan kazılar sonucu ulaşılmış.

1950'li yıllarda Arthur Vining Davis gibi birçok tanınmış sanayicinin ilgisini çeken adaya, gezgincilerin keşfetmesiyle ?özgür? anlamına gelen Eleuthera adı verilmiş. Bu cennet köşede her yıl Ananas Festivali yapılıyor. 2010 yılında, 25 dönümlük bir de Milli Park açıldı. Park 171 farklı türe ev sahipliği yapıyor. Adanın müdavimleri arasında Robert De Niro gibi yıldızların yanı sıra Galler Prensi de bulunuyor.









İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER