© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bu bir İhbardır! denizlerimizde yabancılar var

Karasularımızda çalışan offshore gemilerinde hiçbir Türk personel çalışmamaktadır. Bu gemilerde çalışanların da hiçbir çalışma izni yoktur!

Kaptan Cihan Çilsaat, sosyal medyada yaptığı yazılı çağrıda kendi sularımıza ve kendi denizcimize sahip çıkalım çağrısı yaparak çalışan offshore gemilerinde hiçbir Türk personel çalışmamaktadır. Bu gemilerde çalışanların da hiçbir çalışma izni yoktur. açıklamsı yaptı. İşte Kaptan Cihan Çilsaat'in sosyal medyada yayınladı o yazı;

T.C. Devletimizin karasularında ve münhasır ekonomik bölgesi içerisinde çalışan offshore gemilerinde hiçbir Türk personel çalışmamaktadır. Bu gemilerde çalışanların da hiçbir çalışma izni yoktur!

Lütfen kendi sularımıza ve kendi denizcimize sahip çıkalım. Türk sularında uygun oranda Türk Gemi Adamı, hem personel hem de zabitan istihdamı zorunluluğunun getirilmesi için lütfen bütün ilgili kurumlara baskı yapalım.

Şu an İstanbul Boğazı kuzeyindeki sondaj çalışmasında;
Noble Globetrotter 2 (sondaj gemisi)
Ben Nevis
Havila Borg
Makalu

Akdeniz’de KKTC tatlı su boru hattı çalışmasında;
Skandi Stord
Sea Bear
Adams Aquanaut
Edda Fonn
Adams Nomad
Gemilerinde hiçbir Türk Gemi Adamı bulunmamaktadır.
Türklerin yaptığı hiçbir başvuruya cevap verilmemektedir. Gemilerde çalışan yabancıların hiçbir çalışma izni yoktur. Verilen ilanlarda bile EU vatandaşlığı aranmaktadır.
Misal bu ilanda olduğu gibi http://jobatsea.org/job/134714/captain-to-work-on-a-dp2-dsv-located-in-turkey-at-anderson-knight/

Zor değil biraz iyi örnekleri alsak Türk denizcilerinin de offshore da tecrübe kazanması sağlanabilir
https://www.marinemoney.com/sites/all/themes/marinemoney/forums/RIO10/Presentations/Sept17th/Pedro%20Calmon%20Neto.pdf

Yoksa gelecekte platform yapsak dahi onu yerinden oynatmak için de bugün olduğu gibi yabancılara ihtiyaç duyarız.

Saygılar,
Kapt. Cihan Çilsaat

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER