© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bremen: Deniz dünyası ve Klabautermann

19. yüzyılın başlarında denizaşırı ülkelere yapılan yelkenli gemi yolculukları 1827'de şehrin kurulmasına neden oldu,

Şehir ve deniz yolculuğu: Bunlar Bremerhaven'da ayrılmaz bir bütün oluşturur. 19. yüzyılın başlarında denizaşırı ülkelere yapılan yelkenli gemi yolculukları 1827'de şehrin kurulmasına neden oldu, bu gün ise Bremerhaven tersane alanı, deniz aşırı liman ve önemli müzelerin, araştırma enstitüsünün ve kültürel kurumların merkezi olarak Almanya'nın tüm denizcilik mirasının önemli bir kısmını korumaktadır.

Bremerhaven'den yeni dünyaya
Nehrin 60 km yukarısında bulunan Hansa şehri Bremen, denize direkt bir bağlantı noktası aramış ve Hannover Krallığından Eski Liman'ın konumlandırılmış olduğu yapay havzanın bulunduğu bir parça toprak satın almış. O zamandan beri liman tesisleri sürekli olarak genişlemiş ve genç şehir önemli bir deniz aşırı liman ve balıkçılık limanı haline gelmiştir. En tepede Bremen'li ünlü Norddeutschen Lloyd tarafından büyük yolcu gemileriyle Bremerhaven'dan New York'a yapılan sürekli seferler bulunmaktaydı. ABD'de veya Güney Amerika'da daha iyi bir yaşam bulmayı umut eden milyonlarca gezgin eski kıtaya Bremerhaven'dan veda etti. Muhtemelen geriye bakanların son gördüğü şey, o zamanlar şehrin sınırları dışında bulunan deniz feneri Brinkamahof oluyordu. 1980'de yeri 6 km kadar değiştirildi ve balıkçı limanının yanına getirildi, bu gün şehrin en önemli sembollerinden biri ve Bremerhaven'ın en küçük barıdır.

Şehrin tarih müzesi, deniz fenerlerini ve denizcilik yaşantısının diğer birçok önemli özelliğini anlatmaktadır. Deniz şehrinin en güzel köşesinde, neredeyse şehrin ortasında, huzur ve doğanın içinde bulunuyor ve cesur, ileri görüşlü mimarisi ile modern, aktif bir konsept ile görenleri cezbediyor. Burada tüm bölgenin geçmişi, şimdisi ve geleceği çok yönlü ve gerçekçi tasarımlarla sunulmaktadır. Müze kapılarını 1906'da açtı, 2006'da 100. yılını şehir müzesi olarak kutladı ve bu gün hala ziyaret edenleri memnun bırakmaya devam ediyor.

İyi bir ruhtan eski gemilere

Klabautermann da Bremerhaven'da evinde: Gemicilik müzesinin yakınında kısa boylu bir erkek, yani Klabautermann ile bir fıskiye bulunmaktadır. Halkın inanışına göre o, tahta gemilerde yaşayan, neredeyse iki ayak yüksekliğinde olan ve ruhu eskiden kendisine bir ağacı konut olarak kabul etmiş, ölmüş bir insanın ruhu olan bir masal perisidir. Eğer bu ağaç geminin direği olarak kullanılırsa, Klabautermann'ın ruhunun geminin ve mürettebatının bazen sinirli bir koruyucusu olacağına inanılmaktadır. Sadece Bremerhaven gibi denizle bu kadar içli dışlı olan bir şehirde ortaya çıkabilecek kadar güzel bir efsane.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER