© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bodrum'da Tekne Battı:8 kişi kayıp

Bodrum Gümüşlük açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu ilk belirlemelere 2 kişi kurtarıldı, 8 kişi kayboldu.

Gümüşlük açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, Çavuş Adası'nda Suriye uyruklu 2 kişinin bulunduğunu belirledi.

Bu kişileri alarak Bodrum Devlet Hastanesine getiren ekipler, ilk belirlemelere göre 8 kişinin de kaybolduğunu tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, kaybolan kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Turgutreis ile Gümüşlük arasında yoğunlaşan arama çalışmaları, bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.



MERSİN'DE İSE KURTULUŞ YAŞANDI

Mersin açıklarından balıkçı teknesi ile başka ülkelere gitmek isteyen 131 kaçak göçmen, batmak üzereyken son anda Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Tekneleri su alan ve kovalarla suyu boşaltmaya çalışan kaçak göçmenler, yapılan kurtarma operasyonu ile sağ salim karaya çıkartıldılar.

Dün sabah saatlerinde bir balıkçı teknesinin Mersin açıklarında batma tehlikesi geçirdiği ve yardıma ihtiyaç duyduğu Türk Radyo tarafından Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bildirildi. Bunun üzerine bölgeye bir arama kurtarma gemisi, bir ani müdahale botu ve helikopter yönlendirildi. Bölgeye varan ekipler, Yiğit Kaptan-2 isimli 16 metre boyundaki ahşap balıkçı teknesinin arızası nedeniyle durduğunu, su almaya devam ettiğini, çok sayıda düzensiz göçmenin olduğunu ve kovalarla suyu boşaltmaya çalıştıklarını gördü. Ekipler öncelikle batmak üzere olan teknenin arızasını tespit ederek, tekne karinasındaki deliklere ahşap takoz çakarak su girişini engelledi ve içeriye dolan suyu boşalttı. Deniz durumunun kötü olması sebebiyle sık sık göçmenlere uyarılarda bulunan ekipler, gerekli bilgilendirmenin ardından göçmenleri Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'ne aldı. 98 erkek, 12 kadın ve 21 çocuk, Mersin Limanı'na getirildi. Bitkin, yorgun ve aç olan mültecilere yiyecek ve içecek veren ekipler, bir hamile kadın ile kalp ameliyatı geçirmiş bir kişiyi de hemen hastaneye kaldırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER