© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bodrum’da denizler artık onsuz

Bodrum'un ünlü denizcisi son yolculuğuna uğurlandı.

 


Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde koyların ve denizin daha temiz olması için yaptığı çalışmalarla tanınan 75 yaşındaki Kayabey Özkargın hayatını kaybetti.

Bodrum’un eski balıkçılarından olan ve birçok kaptanın yetişmesine katkı sağlayan,75 yaşındaki 6 çocuk babası Kayabey Özkargın tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Yaklaşık 1 ay önce kaptanı olduğu 'Venüs' adlı katı atık toplama teknesinde baygınlık geçiren ve kaldırıldığı hastaneden İzmir'e sevk edilen Özkargın'a akciğer kanseri teşhisi konuldu. Gökova’daki koylarda yaptığı temizlik çalışması ile simge bir isim haline gelen Özkargın'ın hastalığının diğer bazı organlarını da etkilediği ortaya çıktı. Özkargın, tedavi altına alındığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Özkargın'ın cenazesi, Kumbahçe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karabuzgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tabutunun bir ucunun üzerine zeytin ağacı dallarının konulduğu dikkat çeken Özkargın'ın cenaze törenine başta yakınları ve denizciler olmak üzere sevenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER