© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bodrum'da çoşkuyla karşılandı

Hepimizin Odası Hareketi' adı altında aday olan Tamer Kıran, Bodrum’da denizcilerle bir araya geldi.

8 Nisan’da gerçekleştirilecek olan IMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri için Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 'Hepimizin Odası Hareketi' adı altında aday olan Tamer Kıran, Bodrum’da denizcilerle bir araya geldi. 

Kıran, İzmit, Yalova, İskenderun, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ ve Karadeniz ziyaretlerinin ardından Bodrum Salmakis Otel’de gerçekleştirdiği toplantılarla denizciler ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kıran, “Hepimizin Odası Hareketi; Türk Denizciliğinin yeni bin yılın değişen paradigmalarında kendi birikimlerinden güç alarak; potansiyel kaynaklarını harekete geçirmek, dünya denizciliğinden hakkı olan payı almasını sağlamak ve itibarını daha yukarıya çıkarmak üzere yola çıkmış yüzlerce denizcinin başlattığı, her geçen gün daha da gelişip güçlenen bir harekettir” diyerek sözlerine başladı. 

Hepimizin Odası Hareketi’nin mevcut oda yönetimine muhalefet amacıyla başlatılmış bir hareket olmadığını, bir birlik hareketi olduğunu sözlerine ekleyen Tamer Kıran, şöyle devam etti: 

“Hepimizin Odası Hareketi Türk Denizciliğinde yeni bir bakış açısı inşa etmek için yola çıkmıştır. Önümüzdeki dönemde Türk Denizciliği, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayan ana taşıyıcılardan biri olmak zorundadır.Fakat bizler oluşan sorunlara çözüm üretmekte zorlanıyoruz. Yat turizminden marina işletmeciliğine, brokerlik hizmetlerinden sigortacılığa kadar çok sayıda farklı iş kolunda, üretilen ve her bir seferinde yeni sorunlara neden olan çözümlerle boğuşuyoruz. Bütün olumlu veya olumsuz göstergeler, bizlerin mutlaka tedbir almamız gerektiğine işaret etmektedir. Deniz Ticaret Odası, bu gelişmelerde gerek ülkemiz gerek dünya denizcilik sektörünün gelişim vizyonuna katkı sunmak gerekse de ülkemizin genişleyen etki alanlarında ticari hacim üreterek var olmak zorundadır.” 

“Deniz Ticaret Odası ulaşabilen ve ulaşılabilir bir kurum olacaktır” diyen Kıran, şöyle devam etti: 
“Bir çatı kuruluş olarak yönetimin tabana yayılması, hatta nüfuz etmesi zorunludur. Üyelerden odaya, odadan devlete giden tek yönlü bir şikayet iletim hattı dönemi kesinlikle sonlandırılmalıdır. Odamız; denizcilerin istek ve şikayetlerini dillendirmenin ötesinde, birlikte çözüm üretip gerektiğinde yasal düzenlemeler için çalışmalar yapan bir nevi “denizcilik karargâhına” dönüşmelidir.Bu çerçevede,Deniz Ticaret Odasının çözüm merkezli çalışabilmesi için; komite yapılarının değiştirilmesinden çok sayıda mevzuatın iş kolları arasında koordinasyon ve iş birliğini sağlayacak şekilde iyileştirilmesine kadar, yapılacak çok işimiz vardır. 

Deniz Ticaret Odası’nın yeni dönemde çalışmalarını tabana yayarak yürütmek zorunda olduğunu da vurgulayan Tamer Kıran, şöyle dedi:  “Sadeleştirilmiş ve tabana yayılmış örgütlenmesiyle, ulaşabilen ve ulaşılabilir olan, Kaynaklarını denizciler ve denizciliğin gelişimine ayıran, hesap verebilen ve hesap sorabilen, Rotasını üyeleriyle birlikte çizen, stratejilerini Türkiye ve Dünya gelişmelerini dikkate alarak bilimsel metotlarla belirleyen, bütçesini istikameti ve stratejilerini gerçekleştirecek faaliyetleri için harcayan, Dünyanın dört bir tarafındaki deniz ticaret merkezlerinde sahip olduğu ilişki ağları ile küresel oyuncu olan, Filomuzun yenilenmesi ve güçlenmesi için ulusal ve uluslararası finansman imkanlarını üyelerine sunabilen, bölgesel bir güç olan, olabildiğince homojen ve işlevsel bir yaklaşımla yeniden yapılandırılmış komiteleriyle, denizcilikte iş birliğini destekleyen, denizcilik ve ilgili iş kollarında ulusal ve küresel bürokrasinin ve ilgili kurumların yapacağı çalışmalarda rehber kuruluş olarak, üyelerinin hukukunu koruyan, Hepimizin Odası” olan bir Deniz Ticaret Odası için “Vira Bismillah” dedik” ifadelerini kullandı. 

Toplantı, katılımcıların soru ve görüşlerini Kıran’a iletmesiyle devam etti. Denizcilerin en çok dile getirdiği sorun ise Türk Bayraklı teknelerin yurtdışına çıkış yasağı oldu. Denizciler yaşanan bu soruna çözüm bulunmasını istedi. 

IMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri için Yönetim Kurulu Başkanlığı’na mevcut başkan Metin Kalkavan’ın listesinden meclis üyesi adayı olan Erdem Ağan, söz alarak seçimlerin hem Bodrum’a hem de Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Tamer Kıran’ın 15 yıllık meclis üyesi oluğunu da hatırlatan Ağan, “Şimdiye kadar niye bir şey olmadı. Bundan sonra neyi değiştireceksiniz ve Bodrum için neler yapacaksınız” sorusuna Kıran.  bu soruya şu cevabı verdi: 
“9 Nisan sabahı kaldığımız yerden devam etmek üzere tekrar el ele tutuşarak yola devam edeceğiz. Çünkü bizim sektörümüz bir inşaat sektörü değil, bir otomotiv sektörü değil. Milyonlarca insanın istihdam edildiği bir sektör değil. Biz daha küçük, daha kompakt bir sektörüz. Dolayısıyla birlik olmak bizim lehimize. Ben Metin başkanımıza aday olmak istediğimi söyledim. O da bana 4 yıl daha beklememi söyledi. Ben de ‘4 yıl sonra bu enerjim, sağlığım olur, olmaz. Neden bir 4 yıl daha. 15 yıldır yapmak isteyip de yapamadığın ne var’ dedim ve aday oldum. Biz başkan olduğumuzda Bodrum’dan meclis üyesi arkadaşlar olacak. Bu arkadaşlar bize Bodrumlu denizcilerin dertlerini getirecekler. Ben Bodrum’un derdini bilmem, biliyorum diyene de inanmayın. Sıkıntıyı, sorunu getireceksiniz, neye ihtiyaç varsa çözeceğiz” dedi. 


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER