© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bodrum Cup 27. Kez Başladı

27.Bodrum Cup Uluslararası Yelken yarışları dün Bodrum açıklarında başladı.

Bu yıl 19 Ekim-24 Ekim tarihleri arasında  27.cisi gerçekleşecek olan Bodrum Cup, kortej yürüyüşüyle başladı. Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği’nin katkılarıyla yapılan yarışlara bu yıl 20’si yabancı olmak üzere toplam 120 tekne katılacak.

Ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar sebebiyle, sessiz bir şekilde gerçekleşen kortej yürüyüşüne, organizasyon komitesinin yanı sıra yerli ve yabancı gruplar, yarışlara katılan takımlar, denizciler ve yarışlara ilgi gösteren çok sayıda vatandaş da katıldı. Yürüyüşün ardından Muğla Vali’si Amir Çiçek ve beraberindekiler, denizde hayatını kaybeden kişiler için denize çelenk ve karanfil bıraktı. 

Bodrum Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, daha çok ses getirmek istediklerini söylerek, yarışın ilk günü olan Bodrum-Gümüşlük etabının merhum denizci Sadun Boro anısına yapılacağını bellirtti. Yarışlar da ayrıca Gümüşlük-Leros, Leros-Leros, Leros-Yalıkavak ve Yalıkavak-Bodrum etaplarından geçilecek.

Ödüller, 24 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek törenin ardından sahiplerini bulacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER