© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Blockchain Sistemine Katıldılar

Konteyner taşımacılığı devleri CMA CGM ve Mediterranean Shipping Company (MSC), AP Moller - Maersk ve IBM tarafından ortaklaşa geliştirilen blokchain bir dijital nakliye platformu olan TradeLens'e katılma kararlarını açıkladılar.

Konteyner taşımacılığı devleri CMA CGM ve Mediterranean Shipping Company (MSC), AP Moller - Maersk ve IBM tarafından ortaklaşa geliştirilen blokchain bir dijital nakliye platformu olan TradeLens'e katılma kararlarını açıkladılar.

CMA CGM, MSC, Maersk ve platforma bağlı diğer taşıyıcılarla, dünyadaki okyanus konteyner kargolarının neredeyse yarısına ilişkin veriler TradeLens'te mevcut olacak.

Açıklandığı gibi, iki taşıyıcının eklenmesi, TradeLens'in küresel ticareti teşvik etmeye yardımcı olmak için tedarik zincirleri arasında daha fazla güven, şeffaflık ve işbirliği vizyonuna önemli bir destek sağlayacaktır. Şirketler, TradeLens'i destekleyecek ve müşterileri için platformun üstünde tamamlayıcı hizmetler yaratacaktır.

CMA CGM Grubu Genel Müdür Yardımcısı Rajesh Krishnamurthy: “Dijitalleştirme, CMA CGM Grubu'nun müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış uçtan uca bir teklif verme stratejisinin temel taşıdır. TradeLens'in açık standartlara ve açık yönetişime olan bağlılığıyla, bu dijital dönüşümün başlamasında yardımcı olacak kilit bir platform olduğuna inanıyoruz. TradeLens'in ağı, tedarik zinciri ekosistemindeki katılımcıların önemli bir değer elde edebileceğini gösteriyor. Dijital işbirliği, konteyner taşımacılığı endüstrisinin gelişiminde bir anahtardır. TradeLens platformu, tedarik zincirini dijitalleştirmeye ve ortak standartlar etrafında işbirliğini inşa etmeye sanayiyi teşvik etmek için muazzam bir potansiyele sahip, ” dedi.

Simha , “ TradeLens Danışma Kurulunun ve Dijital Konteyner Nakliye Birliği gibi standart kurumların bu çabayı hızlandırmaya yardımcı olacağını düşünüyoruz” dedi .

TradeLens, katılımcıların nakliye tedarik zinciri ekosisteminde bağlantı kurma, bilgi paylaşma ve işbirliği yapmalarını sağlar. Üyeler, verilerini kapsamlı bir şekilde görürler ve kargo dünya çapında hareket ederken dijital olarak işbirliği yaparak şeffaf, güvenli ve değişmez bir işlem kaydı oluşturmaya yardımcı olurlar.

Bugün platformda 100'den fazla katılımcıya sahip olan TradeLens, zaten her hafta on milyondan fazla ayrı gönderi etkinliği ve binlerce belgeyi işliyor; bu nedenle, nakliye şirketleri, nakliye şirketleri, nakliye şirketleri, gümrük yetkilileri, liman yetkilileri, iç ulaşım sağlayıcıları ve diğerleri hakkında ortak bir görüş sağlıyor. güven inşa işlemlerin. Maersk'e göre, veri sahipliği haklarına olan bağlılık ve verilere izinli erişim, kullanıcıların gizlilik ve gizliliği sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların gönderi verilerine gerçek zamanlı erişim ile daha verimli bir şekilde işbirliği yapmalarını sağlar.

Global Endüstri, Müşteriler, Platformlar ve Blok Zincirleme Kıdemli Başkan Yardımcısı Bridget van Kralingen: “Yüzden fazla katılımcı TradeLens ağına güveniyor ve malların hareketinde daha fazla şeffaflık ve basitlik kazanıyor. Birlikte, dünyanın ticari ekosistemlerini modernize etmek için ortak bir hedef geliştiriyoruz ”dedi.

CMA CGM ve MSC, bir blok zinciri düğümünü işletecek, işlemleri doğrulamak, verileri barındırmak ve ağ için güven çapaları veya doğrulayıcıları gibi davranmanın kritik rolünü üstlenmek için fikir birliğine katılacak. İki şirket, tarafsızlık ve açıklık standartları hakkında tavsiyelerde bulunmak üzere tedarik zincirindeki üyeleri içeren TradeLens Danışma Kurulunda olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER