© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bilanço ve Yeni Değerleme Oranları

Danimarkalı gemi nakliyecisi AP Møller - Mærsk, 2019'un ilk çeyreğinde kazancını artırdıkça ve bilançosunu güçlendirdikçe dönüşümünde iyi ilerleme kaydetti.

Maersk, 2019 yılının ilk çeyreğini, faiz, vergi, amortisman ve itfa payları (FAVÖK) öncesi % 33 artışla kapattı, bu dönemde 1,2 milyar dolara ulaşan gelir, ilk çeyreğe göre % 2,5 artarak 9,5 milyar dolar oldu. Devam eden faaliyetlerden kaynaklanan zararın bir önceki yılın aynı döneminde rapor edilen 329 milyon dolar zararından azalan şirketin 69 milyon ABD doları seviyesinde gerçekleşti.

Operasyonel nakit akışı 1,5 milyar dolara yükselmiştir ve serbest nakit akışı, Toplam SA'daki hisse satışı da dahil olmak üzere 3,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

AP Moller - Maersk CEO'su Søren Skou , “2019’a iyi bir başlangıç ​​yaptık” dedi ve şirketin bilançosunu önemli ölçüde güçlendirdiğini söyledi.

Şirketin Okyanus sektöründe karlılığı arttı. FAVÖK, geçen yılın aynı dönemine göre % 42 artışla 927 milyon ABD Dolarına yükselmiştir. Bu rakam, ağırlıklı olarak yüklenen ortalama navlun oranlarındaki% 3.9'luk bir artış ve toplam işletme maliyetindeki% 2.8'lik bir iyileşmedir. Pasifik işlemlerinde 2018'in dördüncü çeyreğinde görülen ön yüklemenin ve Latin Amerika ve Okyanusya işlemlerine olan zayıf talebin etkisiyle % 2,2 oranında azalan düşük hacimlere rağmen, gelir 6,9 milyar ABD dolarına yükselmiştir.

Terminal kârlılığına bakıldığında, Moin terminalinin, Kosta Rika'nın açılması ve ağ geçidi terminallerinde altta yatan hacim artışının yılın ilk çeyreğinde terminal kârlılığı üzerinde olumlu bir etkisi oldu. Terminals & Towage, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre gelirinin 911 milyon ABD dolarından 991 milyon ABD dolarına ve FAVÖK'deki 247 milyon ABD dolarından 267 milyon ABD dolarına yükseldiğini bildirdi.

Maersk, ilk çeyrekte, stratejik dönüşümünden 130 milyon dolarlık birleşmiş sinerji sundu. Yatırım sermayesi üzerindeki nakit geri dönüşü (CROIC), daha yüksek kazançlar, güçlü nakit dönüşümü ve yatırım sermayesindeki düşüş nedeniyle negatif% 5.9'dan% 6.7'ye yükselmiştir.

“Enerji işletmelerinin ayrılmasını tamamladığımız, organizasyonumuzu daha da entegre ettiğimiz ve ürün portföyümüzü geliştirmeye devam ettik. Bu, yatırım sermayesi ve sinerjilerin teslimi üzerinde sağlam bir nakit geri dönüşü sağladı ve 2019 yılı sonunda bizi 1 milyar ABD doları hedefimize yaklaştırdı . ”

Ayrıca, Maersk Oil'in satışı ile bağlantılı olarak Total SA'da alınan hisselerin değerinin önemli bir bölümünü dağıtma niyetinin bir parçası olarak, Maersk Yönetim Kurulu, DKK değerinde hisseleri geri alma yetkisini kullanmaya karar vermiştir. 10 milyar (1,5 milyar ABD doları).

Program Haziran 2019’dan itibaren 15 aya kadar sürecek. Programın yürütülmesinden sonra, Yönetim Kurulu, yatırım yapılabilir derecelendirme notunun korunmasına tabi olarak hissedarlara ilave nakit dağıtmak amacıyla AP Moller - Maersk'in sermaye yapısını ve görünümünü değerlendirecektir.

İleriye baktığımızda, Maersk, UFRS 16'nın etkileri de dahil olmak üzere yaklaşık 5 milyar ABD doları FAVÖK yönergesini yineledi.

“2019 sonuçları için rehberliğimizi tekrar onaylıyoruz. Hala zayıf makro sayıların yanı sıra IMO 2020'nin ticaret gerilimleri ve uygulamasının getirdiği risklerden de önemli belirsizliklerle karşı karşıyayız. İlk çeyrekte, Asya ve Kuzey Amerika arasındaki Pasifik-ötesi ticaret hacminin düşüş gösterdiği belirlendi ve yeni tarifeler beklenilen potansiyel olarak azalabilir. Skou , küresel konteyner hacimlerinde yüzde 1 puan artış kaydetti ” dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER