© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Başbakan'ın isteğiyle açılan iskelede eylem

Valilik Hizmet Vakfı'na devredilen Marmaris'in Selimiye Mahallesi'ndeki iskeleye bağlı tekne kaptanları, oturma eylemi yaptı.

MUĞLA'nın büyükşehir olması ardından Valilik Hizmet Vakfı'na devredilen Marmaris'in Selimiye Mahallesi'ndeki iskeleye bağlı tekne kaptanları, oturma eylemi yaptı. Yarım saat süren eylem, alkışlarla sonlandırılırken iskeledeki elektrik panolarının ölüm tehlikesi saçtığı, iskelenin bakımsızlıktan berbat durumda olduğu ileri sürüldü. Selimiyeliler kapalı olan tuvalet ve duşların bir an önce açılmasını istedi.

Muğla'nın 'Büyükşehir' statüsüne alınması ile birlikte mahalleye dönüştürülen Selimiye'deki iskele, Muğla Valiliği Hizmet Vakfı'na devredildi. İskelenin karşısındaki kafeterya ile kafeterya arkasındaki tuvalet ile duşlar da tadilat yapılacağı gerekçesiyle Marmaris Belediyesi tarafından kapatıldı. Tekne sahipleri, duş ve tuvaletlerin kapatılmasına tepki gösterdi.

Teknelerin sahip ve kaptanları iskeledeki sıkıntılar, Selimiye yaşayanları ve sahilde turistik stantları olan işletmeciler ise kapatılan tuvalet ve duşlar için eylem yaptı. İskeleyi yarım saatliğine kapatan eylemciler yaptıkları açıklamanın ardından alkışlarla eylemlerine son verdi. Lagune Teknesi çarkçısı Fahrettin Ahbe şöyle dedi:

"Buraya yıllardır geliyoruz. İskeledeki elektrik panoları çok bakımsız ve tehlike arz ediyor. Her tarafı pas tutmuş. Kasasına elektrik kaçağı yaparak insanları çarpması an meselesi. Duş ve tuvalet yok. Teknelerimizin tuvaletlerini kullanamıyoruz. Tanklarımız o kadar büyük olmadığı için hemen doluyor. Atık alma teknesi de aradığımız zamanda gelemediği için ne yapacağımızı şaşırdık. Çöpler de ortada duruyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER