© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bartın Üniversitesi, Yat Kaptanı ve Sınırlı Vardiya Zabiti Yetiştirecek

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, yat kaptanlığı, sınırlı vardiya zabitliği ile gemi adamı uzmanlığı eğitimleri verme konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirildi.

     Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan YÖK’e bağlı denizcilik eğitimi veren kurumların sınırlı vardiya zabitliği ve yat kaptanlığı (499 GT) ehliyeti verebilmesi için gerekli olan STCW (Gemi adamları Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Uluslararası Standartları) belgesi başvurusu kabul edildi.
     Rapor doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu’nun Kurucaşile ilçesinde bulunan Yat İşletme ve Yönetimi Programında yat kaptanı yetiştirilecek. Ayrıca aynı programda gemi adamı uzmanlık eğitimleri verilmesi de uygun bulunurken, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programında ise sınırlı vardiya zabitliği eğitimleri verilecek. Karar doğrultusunda Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Bakanlık tarafından yetkilendirilen 22 fakülte ve yüksekokuldan biri oldu.
     Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun gerekli hazırlıklarla kalite standartlarının sağlandığını belirterek, yüzlerce yıllık denizcilik geleneği olan Kurucaşile ilçesinde bu alanda insan kaynağı yetiştirilmesinin önemini vurguladı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER