© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Balonlu tekerleği ile Bermuda’yı fethedemedi

Reza Baluchi adlı maceracı, “Hydro pod” adını verdiği aracıyla yaptığı ikinci denemesinde de Florida’dan Bermuda’ya ulaşmayı başaramadı

“Hydro pod” adını verdiği, içinde dev bir balon bulunan ve yürüyüp çevirerek yine balonlar yardımıyla su üzerinde duran aracıyla ikinci kez Florida’dan Bermuda’ya ulaşmaya çalışan maceracı, yine başarısız oldu.

Reza Baluchi adlı maceracı, daha önce Kasım 2014’de benzer bir denemeye girişmiş, başarılı olamamıştı. Baluchi, bu sefer 24 Nisan Pazar günü aynı denemeye yeniden girişti. Sabaha karşı saat 2 sıralarında Fort Lauderdale’deki ABD Sahil Muhafaza ekipleri tarafından Florida’nın Jupiter kentinin yedi mil açığında, Bermuda’ya doğru yol alırken fark edilen Baluchi, bir süre izlendi. Sahil muhafız gemileri tarafından diğer deniz araçlarından da korunan Baluchi, yola devam etmemesi konusunda yapılan uyarılara önce direndi. Ancak Sahil Muhafaza botunun kendisine yaklaşması üzerine Baluchi, tehlikeli yolculuğu kendi isteğiyle sona erdirdi.



Miami Sahil Muhafaza Komutanı Kaptan Austin Gould, “Baluchi, son derece güvenliksiz bir yolculuk yaparak hepimizin hayatını tehlikeye attı” dedi.

Bu arada Baluchi’nin 15 Nisan’da Sahil Muhafaza tarafından uyarılarak bir daha bu tip tehlikeli yolculuklara çıkmaması gerektiği konusunda ihtar edildiği ortaya çıktı. Buna rağmen söz konusu uyarıyı dinlemeyen Baluchi, şimdi hapis cezası ve 40 bin dolarlık tazminat ile karşı karşıya kalabilir.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER