© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Balıkçı Teknesinin Mürettebatı Kaçtı

Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığı için el koyulan Rus bayraklı balıkçı teknesi mürettebatından 2 kişi Belarus’a kaçarken, 7 kişinin ülkeden çıkmasına izin verilmediği öğrenildi.

25 Mart tarihinde işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığı için Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı görevlileri Rus bayraklı balıkçı teknesine el koymuştu. Balıkçı teknesi mürettebatından iki kişi Rusya pasaportlarını kullanarak hileli yollarla Ukrayna’dan kaçıp, Belarus’a gitti. 
 
Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Açıklama Yaptı

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Basın Servisinden yapılan açıklamada, 19 Nisan sabah saatlerinde Kiev’in Julyanı havalimanından Belarus’a giden bir uçak seferinde güya iki Rusya vatandaşının kaydolduğu ifade edildi. Pasaport kontrolünde söz konusu vatandaşlar, Rusya’nın Harkiv Başkonsolosluğu tarafından verilen pasaportları gösterdi. Bununla birlikte pasaportlardaki soyadların transkripsiyonu, Ukrayna pasaportlarındaki ve veri tabanındandaki halinden farklı şekilde yazıldı. 
 
Bunun yanısıra aynı gün gündüz saatlerinde Minsk seferlerine kayıt yapan 7 Ukrayna vatandaşının daha ülkeden çıkmasına izin vermedi. Söz konusu kişilerin el konulan Nord gemisinin mürettebatı olduğu belirtildi. Sınır Güvenlik Teşkilatı, “Nord gemisinin mürettebatına, Ukrayna vatandaşlıklarını doğrulması ve ikamet yerine yasal olarak gitmesi için Ukrayna Göç Servisine başvurası önerisi bir kez daha yapıldı” diye kaydetti.

Diğer yandan Ukrayna’dan kaçabilen Nord mürettebatından iki kişinin Moskova’da olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili konuşan denizcilerin avukatı Dmitriy Şçerbina, “Oborina ve Tarazanov olmak üzere iki denizci Moskova’da” şeklinde belirtti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER