© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Balık Sezonunda Sıkı Balık Denetimi

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Bursa’nın İnegöl ilçesinde belediye, pazarlardaki balık tezagahlarına sıkı denetim getirdi.

İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen kontrollerde satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğu ve balık satıcılarının satış yöntemleri denetlendi.

Halkın güvenilir balıklar yemesi için yapılan bu denetimler hakkında İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, halk sağlığının korunması, İnegöl’de yaşayan herkesin güvenle alışveriş yapması için Veteriner Müdürlüğünün ve Zabıta ekiplerinin  sıkı bir denetime tabii olduklarını belirtti. Esnafın duyarlılığı sayesinde balık sezonunun iyi geçtiğini söyleyen Taban, “Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkımızın kaliteli balık tüketmesini temin ettik. Bu seneki kontrollerimizi de sıklaştırarak sürdürüyoruz” dedi.  
Verilen bilgilere göre İnegöl’de balık kontrollerinin sadece pazarla sınırlı olmadığı, diğer balık satışı yapılan yerlere de  bu denetimlerin yapıldığı belirlendi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER