© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Balık Ölümlerinin Sebebi Bulunamıyor

Bursa'nın Yenişehir İlçesi?ndeki Kocasu Deresi'nde bir aydan beri aralıklarla devam eden balık ölümleri bölgedeki vatandaşları korkutuyor.

Yenişehir?de yaklaşık 1 aydır görülen ve nedeni bilinemeyen toplu balık ölümleri, vatandaşları endişelendiriyor. Daha önce Ebeköy, Papatya ve Çamönü köyünde görülen toplu balık ölümleri, bu kez Köprühisar ve Hayriye köylerinde yaşandı.

Köprühisar Köyü Muhtarı Abdullah Atıl, köylerinden geçen Kocasu deresine indiklerinde, gördükleri manzara karşısında şok yaşadıklarını söyledi. Muhtar Atıl, bu seneye kadar dönem dönem balık ölümleri gördüklerini ancak bu kadar sık balık ölümlerine ilk defa şahit olduklarını vurguladı.

Kocasu Deresi'ni, ?Ölü balık tarlası? olarak adlandıran Muhtar Atıl, ?Civar köyler olarak şaşkınlık içindeyiz. Yenişehir İlçe Tarım Müdürlüğü bu bölgelerden sık sık su ve ölü balık örnekleri alıyor. Tahlillerin temiz olduğu söyleniyor. Balık ölümlerinin nedenini biz de çözemedik. Ancak tahminde bulunabiliyoruz. Tahminimiz de, derede suyun dönem dönem azalması ve balıkların oksijensiz kalmaları. Umarım balık ölümleri bir daha yaşanmaz? diye konuştu.

Yaşanan her balık ölümleri sonrasında su ve balıklardan numune alarak tahlile gönderdiklerini belirten Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Ömer Şimşek, ?Temmuz ayında görülen balık ölümleri sonrası çeşitli yerlerden su ve balık numuneleri aldık. Numuneler çeşitli günlerde alındı. Bu örnekler Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü?ne tahlile gönderildi. Sonuçlar elimize ulaştı. Sonuçlarda herhangi anormallik yok. Yani balık ölümleri zehirlenmeden kaynaklanmıyor. Ancak biz araştırmalarımıza devam ediyoruz? dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER