© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bakü'de gölün üzerine yol yapılacak

Hala inşaatı devam eden Bakü olimpiyat stadının yanında yer alan 'Büyükşor'gölünün üzerine yol yapılması kararı alındı.

 İnşaatı devam etmekte olan Bakü Olimpiyat Stadı'nın yanında yer alan Büyükşor gölünün kompleks biçimde bitirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

 Bu konuyla ilgili Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre;Büyükşor Gölü için yapılacak olan proje iki aşamada gerçekleştirilecek.2013 ve 2015 senelerini kapsayan ilk aşamada iş planına uygun olarak su havzasının kuzey bölümünde barajlar dikilecek ve bu barajlarla petrolle kirlenmiş suyun önü kesilecek.

 Gölün batı bölümünde altıgen magistral yol yapılacak.Yolun uzunluğu 1570 metre,eni ise 34 metredir.Yolun gölün seviyesinden yüksekliği 1,5 metre olacak ve yol Ziya Bünyadov caddesini Balaxanı-Binegedi kavşağı ile birleştirecektir.Ve bu şekilde gölün güney sahilindeki kirli sular için engel koyulacaktır.

 Gölün doğu bölümünde aynı şekild ekirli suların göle akmaması için setlerin yapılması planlaştırılmaktadır.Stadyonun bitimine kadar sahil hattı boyunca bulvarın ve stadyonun arazisine gecitler dikilerek halkın güvenli geçisi sağlanacaktır.Büyükşor Gölü projesinin ikinci aşamasında ise gölün dibinin muhtelif atıklardan temizlenmesi düşünülmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER