© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Baklavalar Gemide Kaldı!

New York başta olmak üzere ABD'nin doğu yakasını etki altına alan Sandy Kasırgası, ülkeye yatırım yapan Türk şirketlerini de etkiledi.

Baklavacı Güllüoğlu, mobilyacı Lazzoni, halı markası Stepevi ve erkek giyim markası Efor, kasırga nedeniyle zarara uğradı. Mağazaların kapanması nedeniyle ciro kaybı yaşayan markaların sevkiyatları da yolda kalırken öngörülen toplam maddi zarar 800 bin doları buldu.

Dördü New York, biri New Jersey'de olmak üzere kasırganın etkisi altında beş şubesi bulunan Baklavacı Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, ?Şubeler kapalı. Aksi gibi onlardan sorumlu müdürümüz de Türkiye'deydi ve dönemedi. Günlük kaybı 10 bin dolar olarak öngörüyoruz.7-8 günde 80 bin dolara yakın bir kayıp olabilir? dedi. Kasırga toplam 50 kişinin istihdam edildiği mağazaların fiziki yapısına zarar vermediği için maddi zarardan bahsedilemeyeceğini ve bu yönde endişesi olmadığını anlatan Güllüoğlu, ?New York'a daha yeni gemiyle bir konteyner dolusu baklava gönderdik. Yaklaşık 3 bin tepsi yapıyor. Kasırga nedeniyle geminin limana ulaşması gecikecek. Sürekli geminin durumunu takip ediyorum. Asıl endişem, hayat normale dönmeye başlarsa ve gemi gecikirse dükkanlar boş kalacak. Ancak sorun çıkmayacağı söyleniyor? diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER