© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Azimut Benetti: Lider Yat Üreticisi Türkiye Yatırımlarına Devam Ediyor

Azimut Benetti: Lider Yat Üreticisi Türkiye Yatırımlarına Devam Ediyor

Dünya lideri İtalyan yat üreticisi, bünyesinde çalışmakta olan bazı kişilerin, var olmayan Azimut yatlarını nihai müşterilere satma yoluyla dolandırıcılık süphelerine karışmaları ve bu sebepten yasadaşı davranışlarda bulunmalarından dolayı söz konusu firmayla distribütörlük anlaşmasını feshedecek. 

Mevcut durumdan hareketle mega yat üreticisi Azimut Benetti s.p.a., Türkiye bayisi olan Konsept Deniz Yatırımları ve Enerji Sistemleri AŞ. ile hiçbir ilişiğinin kalmadığını duyurdu.Bununla birlikte Azimut Benetti, söz konusu şirketin hiçbir zaman Türkiye'deki yasal temsilcisi olmadığını ve sadece bölgede Azimut yatlarınının distribütörlüğünü yapan bir bayii olduğunu bildirdi.

Türkiye'deki Konsept Deniz Yatırımları ve Enerji Sistemleri'nin bazı çalışanlarının var olmayan Azimut yatlarını nihai müşterilere satma yoluyla dolandırıcılık eylemlerine karışmış ve yasadışı davranışlarda bulunmuş olmalarından şüpheleniliyor.

Dünya lideri olan İtalyan şirketi, distribütörlük anlaşmasını feshetmek üzere gerekli tüm adımları atıyor ve bu işlemler sonucu markanın itibarını korumak için yasal prosedürlerin başlatması da mümkün olacak.

Hem Türkiye'deki genel faaliyetlerini büyütme potansiyalini dikkate alan hem de müşteri memnuniyetine büyük önem veren Azimut Benetti s.p.a., Konsept'in nihai müşterilerine ve de istemeyerek bu tatsız olaylara karışmış olabilecek Konsept çalışanlarına ülkedeki yatırımlarını ve taahhütlerini sürdürme konusundaki kararlılığıyla güvence veriyor. 

Dünya lüks yat pazarında yüzde 10'luk bir pazar payına sahip olan İtalyan şirket, stratejik planları doğrultusunda Türkiye'yi markanın ve yatlarının son derece beğenildiği karlı bir pazar olarak değerlendiriyor. 

Azimut Benetti s.p.a., her yıl ortalama 300 yat satarak 700 milyon Euro ciro yapıyor ve bu rakamlarla dünyada en çok satan yat üreticisi oluyor.

HABER: AYDA AYDIN / DENİZ TİCARET GAZETESİ
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER