© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Avustralya limanlarına girmesi yasaklandı

Yunan firması Danaos Shipping'in sahibi olduğu Kıbrıs bandıralı dökme yük gemisi Peace'in 'denize açılmaya elverişli olmadığı' gerekçesiyle üç ay boyunca yasaklandı

Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA), Yunan firması Danaos Shipping'in sahibi olduğu Kıbrıs bandıralı dökme yük gemisi Peace'in 'denize açılmaya elverişli olmadığı' gerekçesiyle üç ay boyunca Avustralya limanlarına girmesini yasakladı .

Danaos Denizcilik , bu yılın Ocak ayında Kurum tarafından alıkonulan Süveyş Kanalı konteyner gemisini de işletiyor .

AMSA operasyonlardan sorumlu genel müdür vekili Greg Witherall, Danaos Shipping'in Süveyş Kanalı'ndaki başarısızlıklarının , otoriteye 'şirket tarafından işletilen diğer gemiler hakkında ciddi endişe nedeni' verdiğini ve bunun da denetimlerin sıklığının artmasına yol açtığını söyledi.

Hatta Otorite, Danaos Shipping'e resmi bir uyarı mektubu yayınlayarak şirketi alıkonulan gemideki sistemik sorunları düzeltmeye çağırdı.

“Açıkçası bu uyarı mektubu sağır kulaklara düştü. Beş ay hızla ilerledik ve Danaos Shipping'in gemilerinden biri olan Peace'i , bakım eksikliği ve ambar kapakları gibi demirbaşlar ve donanımlarda ciddi bozulma nedeniyle bir Avustralya limanında alıkoyduk," dedi Witherall.

Ona göre, 2010 yılında inşa edilen geminin durumu o kadar kötüydü ki, "gemideki denizcilerin güvenliği ve Avustralya'nın deniz ortamı açısından son derece gerçek ve kabul edilemez bir risk teşkil ediyordu" ve "gemilerin bu denize açılmaya elverişsiz durumda çalıştırılamayacağını" ekledi.

Witherall, gemideki su geçirmez ve hava koşullarına dayanıklı arızaların 'felaket potansiyeline' sahip olduğunu iddia etti. Gemi, 31 Mayıs 2024'te Avustralya'da alıkonuldu ve eksikliklerin giderilmesinin ardından Pazartesi günü serbest bırakıldı.

“Bu nedenle bir sonraki adımı atarak bu geminin Avustralya limanına girmesini üç ay süreyle tekrar yasakladık. Witherall, Danaos Shipping'in denize açılmaya elverişsiz gemiler işletmeye devam etmesi durumunda şirkete karşı daha fazla önlem alınabileceğini belirtti.

Bu yıl şimdiye kadar AMSA, Barış da dahil olmak üzere üç geminin Avustralya limanlarına girmesini yasakladı . Bunlardan ilki Porto Mare'nin sahibi olduğu Kmax Leader . 20 Şubat'ta "Avustralya yasalarının önemli ölçüde ihlali" nedeniyle bir yıllık yasak verildi.

İkincisi, Anglo-Eastern Ship Management'ın sahibi olduğu Darya Shaan'dı . 180 gün süreyle yasaklanan gemiye, "kritik kusurların bildirilmemesi ve yetersiz bakımın gemiyi denize açılmaya elverişsiz hale getirmesi" nedeniyle verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER