© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Avrasya Boatshow Sönük Başladı

9. CNR Avrasya Boat Show, alışılmışın dışında sakin, sessiz başladı. Marintek Firmasının olmayışı ise merak konusu

21 Şubat’a kadar açık kalacak fuarda, deniz tutkunlarının yanı sıra, yatırımcılar, tasarımcılar, üreticiler ve tedarikçiler son gelişmeleri ve yeni ürünleri bir arada görme fırsatını yakalayacak.

9. CNR Avrasya Boat Show, kapılarını ziyaretçilerine bugün açtı ama VIP açılışı dün gerçekleşti.

Kurdele kesme seremonisine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şelvi, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Okay Kılıç, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, DENTUR Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu ve CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener katıldı.

Fuardaki “boş” alanlar oldukça ilgi çekti. Oturma grupları yerleştirilen bu boşluklar katılmayan veya son anda katılmaktan vazgeçen firmaların fuara gösterdiği ilginin adeta bir göstergesiydi.

Özellikle motor yatların sergilendiği Salon 1, yelkenli teknelerin sergilendiği Salon 3 ve ufak teknelerin yer aldığı Salon 4’te böyle boş alanlara sıkça rastlamak mümkün.

Buna karşılık elektronik cihazlar, motorlar, dizel makineler ile ekipmanların sergilendiği 5, 6 ve 7’nci salonlardaki katılımcı sayısının geçmiş yıllara göre büyük oranda aynı kaldığı görüldü.

MARİNTEK BU YIL NEDEN YOK?
Ancak orada da her yıl yaklaşık 1000 metrekareye yayılan standlarını görmeye alıştığımız  Marintek’i görememiş olmak fura ziyaretçileri tarafından merak edilen bir konu oldu.

GİRİŞ ÜCRETLERİ DE ARTMIŞ
Fuar giriş ücretleri de bu yıl zamlanmış durumda. Hafta sonunu fuar gezmesine ayıran 4 kişilik bir ailenin 200 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER