© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Atlantik rekoru denemesi kazayla bitti

Kuzey Atlantik’i geçen en küçük tekne olmak için yola çıkan minik yelkenli, New York’tan ayrıldıktan kısa süre sonra bilinmeyen bir cisme çarparak battı, denizci Olivier Jehl, zor kurtuldu

Fırtınalarıyla ünlü Kuzey Atlantik’i (Atlas Okyanusu) geçen en küçük tekne ünvanını elde etmek isteyen denizci Olivier Jehl, mini yelkenlisinin batmasıyla bu rekoru kıramadı. Sadece 6.4 metre boyundaki 6.5 Mini-class sınıfı küçük yelkenli, İngiltere’deki Lizard Point’e varmak için yola çıktığı New York limanından ayrılışından birkaç saat sonra denizde bir cisme çarparak battı.



Jehl, başarılı olsaydı, Kuzey Atlantik’i 15 gün veya daha kısa sürede geçen en küçük teknenin sahibi ünvanını kazanıp, rekor kıracaktı.

Pazar günü New York limanından ayrıldıktan birkaç saat sonra ABD sahil muhafaza ekipleri, Jehl’den EPIRB alarmı aldı. Bunun üzerine kurtarma operasyonuna başlayan ekipler, helikopterle teknenin battığı noktaya ulaştıklarında Jehl’in acil kurtarma botunda olduğunu tespit etti. New Jersey eyaletinin Atlantic City şehrinin 90 mil açığında olduğu anlaşılan Jehl, helikoptere alınarak kurtarıldı.

ABD Sahil Muhafaza yetkilileri, küçük yelkenlinin, sualtındaki bir cisme çarparak su aldığını ve bu yüzden battığını açıkladı. Cismin türü hakkında ise bilgi alınamadı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER