© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ATA Freight Line yeniden

ATA Freight Line NVOCC, OTI, IATA lisanslı, FIATA, C-TPAT, R2 gibi uluslararası birçok lisansa ve sertifikaya sahip

Yeniden yapılanmaya giden Global merkezi New York' da bulunan ATA Freight Line? ın; hakkında bize bilgi veren Hasan bakkal şunları anlattı: Firmanın  Amerika;New York, Los Angeles, Türkiye; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Hindistan; Mumbai, Pune, Chennai, New Delhi, Nhava Sheva, Bangalore, Meksika; Monterrey ve Çin;Şangay, Tianjin olmak üzere kendisine ait 16 ofisi bulunmaktadır.

ATA Freight Line NVOCC, OTI, IATA lisanslı, FIATA, C-TPAT, R2 gibi uluslararası birçok lisansa ve sertifikaya sahiptir.

ATA Freight Line; 2003 yılında ABD Gümrük ve Sınır Koruma Makamından Terörizme karşı Gümrük Ticareti Ortaklıkları (C-TPAT Customs ?Trade Partnership Against Terrorism) sertifikasını almıştır. Bu sertifika ile güvenli tedarik zincirini oluşturmuş, varış limanlarında azaltılmış sayıda gözetim ve malzemelerin gümrükten daha hızlı geçişi hakkına sahip olmuştur.

Bünyesinde bulunan ATAFREIGHT Gümrük Müşavirliği firması, müşterilerine Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık konusunda hizmet vermektedir. Ayrıca ATA Freight Line; Gümrük sahasının tamamında yapılan gümrük işlemleri çerçevesinde güvene layık ekonomik operatör olarak tanımlanabilmek için gerekli olan ?Yetkilendirilmiş Yükümlü
(AEO)? yetkisini alabilmek için çalışmalarına tüm hızıyla başlamıştır.

Bunun dışında ATA Freight Line' ın bilgisayar otomasyonu ile donatılmış innovative depolama ve dağıtım merkezleri her gün binlerce SKU' luk stoğun giriş - çıkış, depolama, envanter kontrol ve dağıtım işlerini yönetmekte ve doğru zamanda doğru noktaya teslimatını sağlamaktadır.

Hindistan?da kurulu Ata Şirketler gurubuna ait Vizio IT şirketi tarafından geliştirilen lojistik programı kulanılmakta olup müşterilerinin taşınan yüklerinin ve dokümanlarının takibinde kolaylık sağlamaktadır.Bilgili ve tecrübeli kadrosuyla müşterilerine gelişmiş teknoloji sunan, hava ve deniz yüklemeleri gibi farklı seçenekleriyle çokca tercih edilen bir Türk lojistik servis sağlayıcısıdır.

Ulaşımın ve taşımacılığın başta güven olmak üzere birçok farklı zorluklarla yapıldığı şu günümüz dünyasında adından söz etttiren bir kuruluş olan Ata Freight Line farklı endüstri gruplarından 1700 üzerinde müşteriye sahiptir.

Ata Freight Line NVOCC lisansı sayesinde küresel armatörler ile yaptığı uluslararası kontratlarını, farklı birçok alternatif ile müşterilerinin kullanımına sunmakla beraber ihracat-ithalat komple parsiyel hizmeti, kombine taşımacılık, deniz-kara ve deniz-uçak konteyner taşımacılığı da yapmaktadır.

Yine kargo taşımacılığında önemli bir yere sahip olan IATA belgesine sahip olan Ata Freight Line anlaşmalı olduğu birçok havayolu şirketi ile sayısız noktaya hızlı ve güvenilir bir şekilde havayolu kargo taşımacılığı sürdürmektedir.

Uluslararası taşımacılık sektöründe de bir marka haline gelmiş olan Ata Freight Line dünyanın önde gelen acenteleriyle yapılan stratejik işbirlikleri doğrultusunda ithalat ve ihracatta hızlı ve güvenli kara yolu taşımacılığını, gümrükleme, antrepo hizmetlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Ayrıca Utikad üyesi olan ve R2 belgesi bulunan firma Avrupa-Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerine de taşımalarını düzenli seferlerle parsiyel ve komple olarak geniş bir ağla gerçekleştirmektedir.

Depolama, dağıtım ve kontrat lojistik hizmetlerinde de akılcı ve uygun maliyetli çözümler sunan Ata Freight Line firması otomotivden hazır giyime kadar pek çok değişik sektörde lojistik çözümler üretir. Antrepo hizmetleri, depolama ve elleçleme hizmetleri, konsolidasyon ve tedarikçi yönetimi hizmetleri, dağıtım hizmetleri, iade ürün yönetimi gibi birçok farklı alanda servisleri bulunmaktadır.

Ata Freight Line müşterilerine aynı zamanda gemi, uçak kiralama, vagon taşımaları, proje taşımalarında da hizmet vermektedir.

Uluslararası forwarding ve lojistik sektöründe önde gelen firmlardan olan Ata Freight Line, müşterinin talebine göre gabari dış taşımalarda ve komple tesis taşımalarında inşaat şantiye teslim, entegre tesis taşımacılığı servisi de vermektedir.Gümrükleme ve sigorta hizmetlerinde ise gümrüklerdeki en güncel bilgi akışını aktararak, anlaşmalı olduğu sigorta kurumlarıyla müşteri adına poliçe düzenler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER