© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Aselsan uydu haberleşme sisteminin seri üretimine başlıyor

Aselsan, Kılıç sınıfı hücumbotlarda kullanılan uydu haberleşme sistemini üretti. İHA’larda da kullanılabilen Acrosat sistemi yüzde 50 daha ucuza geliyor

Türkiye'nin bugüne kadar ithal ettiği milyonlarca dolarlık gemi uydu haberleşme terminali artık Aselsan tarafından üretilmeye başladı. Savunma sanayisinde Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketi olan Aselsan'ın mühendisleri, bugüne kadar yurtdışından alınabilen uydu haberleşme sisteminin yazılımının yanı sıra donanımı da kendisi üreterek bu alanda ihracat kapısını da araladı. Bu üretim, özel sektör de dahil olmak üzere uydu iletişiminin kullanıldığı her alanda yerli üretim yapabilme olanağı sağladı. İnsansız hava ve kara araçlarında da Acrosat teknolojisi kullanılabilecek. Bu ürünün ilk etaptaki kazancı ise şimdiden 60 milyon doları buldu. Aselsan, Kılıç sınıfını hücumbotlarda Acrosat'ın kullanılması için sözleşme imzaladı.
Üretilen ürünün tüm yazılım ve donanım pakları Aselsan’a ait olduğu için seri üretimin başlamasıyla birlikte ihracatının da yapılması planlanıyor.
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER