© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ARKAS'ın yeni rotası Afrika

Servis ağına Batı Afrika ülkelerini de ilave eden Arkas Line, denizyoluyla toplam 28 hatta servis veriyor

2012 yılının Eylül ayında Akdeniz, Kuzey Afrika ve Karadeniz limanları ile Batı Afrika limanları arasında düzenli olarak konteyner servisi vermeye başlayan Arkas Line, Ekim ayında bu servisinin kapasitesini artırdı ve geliştirdi.

Arkas Line Yeni Batı Afrika Servisi dahilinde kendi gemileriyle Ekvator Ginesi, Gana, Nijerya ve Fil Dişi limanlarına yük taşıması yapmaya başladı. Arkas Line Genel Müdürü Can Atalay; "Servisimiz şu anda İspanya/Algeciras'dan başlayarak Ekvator Ginesi (Bata ve Malabo), Nijerya (Lagos), Gana (Tema) ve Fildişi Kıyısı (Abidjan)'na uğrayarak tekrar Algeciras'a dönüyor. Bu servisi 4 gemi ile her 10 günde bir yapıyoruz. Bilahare servisimize 5'inci gemiyi katarak 2014 ilk çeyreğinde haftalık servise geçmeyi planlıyoruz" dedi.

AKTARMASIZ HİZMET
Amaçlarının, bu servisi Türkiye'ye kadar uzatarak bahsi geçen limanlara aktarmasız hizmet verebilmek olduğunu belirten Can Atalay şöyle dedi: "Ülkemizin Afrika'ya ihraç ettiği tüm ürünleri taşıyabiliyoruz. Filomuzda değişik tipte konteynerler mevcut. Bu sayede her türlü talebe cevap verme olanağımız var. Örnek vermem gerekirse, istendiği taktirde demonte halindeki bir fabrikanın tüm alet ve echizelerini değişik tipte konteynerlerle taşıyabiliriz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER