© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Antik Gemi Parçaları Aksesuar Oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki, bir mağazada satışa sunulan antik gemi aksesuarları, otel ve lüks vilların salon ve bahçelerini süslüyor.

Artı Denizcilik ve Turizm Limited Şirketi, Bodrum-İzmir Karayolu'nun 20'nci kilometresinde, geçen ay hizmete açtığı mağazada, 50-100 yıllık gemilerden sökülüp temizlenen Telefon, telsiz, yangın musluğu, makara, telgraf, can simidi, lift, pompa, parakete, Projektör, korna, fener, dümen hatta flika gibi pek çok aksesuarı satışa sundu.

200 ile 4 bin lira arasında değişen fiyatlara satılan en yenisi yarım asırlık olan gemi parçaları otel işletmecileri ve villa sahipleri tarafından dekor amaçlı kullanılmak üzere büyük ilgi görüyor.

Satışa sunulan eski gemi aksesuarlarını İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki gemi söküm tesisleri ve Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki tersanelerden topladıklarını belirten Artı Denizcilik ve Turizm Limited Şirketi Yöneticisi Hüseyin Çelebi, "Temizleyip, gerekli bakımlarını yapıp kullanılabilir hale getirdikten sonra dekor amaçlı satışa sunuyoruz" dedi.

Çelebi, eski gemi parçalarına, özellikle villa sahipleri ve otel işletmecilerinin iç ve bahçe mekanlarında dekor olarak kullanmak üzere rağbet ettiklerini söyledi. Çelebi, "Önemli bir müşteri potansiyeli yakaladık. Aliağa'daki mağazamızın bir şubesini Bodrum'da açmakla ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi şimdi daha iyi anladık" diye konuştu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER