© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Antalya'da yeni hedef; sualtı turizmi

Kentin sualtı envanterini çıkarmak için çalışma başlatan Vali Münir Karaloğlu, “Kızıldeniz dalış turizmi için ne kadar turist alabiliyorsa, biz de o kadar turist çekebiliriz” dedi.

Her yıl milyonlarca turist ağırlayan Antalya'da, turizmde yeni bir kapı açmak için Vali Münir Karaloğlu öncülüğünde kentin sualtını tarama çalışması başlatıldı. Antalya'nın birçok değeri olduğunu söyleyen Vali Karaoğlu, deniz, kum ve güneşin en çok bilinenleri olduğunu kaydetti. Bu değerlerin yanında Antalya'nın kültürü, doğası ve su altı gibi birçok imkanı bulunduğunu da ifade eden Karaloğlu, bu imkanları turizmi çeşitlendirmek için kullanmak istediklerini anlattı. Kentin sualtı envanterini çıkarmak için çalışma başlatan Vali Münir Karaloğlu, “Kızıldeniz dalış turizmi için ne kadar turist alabiliyorsa, biz de o kadar turist çekebiliriz” şeklinde konuştu.

Antalya'da dalış turizminin değerlendirebileceği çok sayıda sualtı mağarası, doğal yapılar ve batıkların yanı sıra Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan bir uçağın batığı da bulunuyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER