© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Antalya Limanı'ndan Çin'e Doğal Taş...

Antalya Limanı'ndan yılbaşından bu yana yapılan 2 milyon ton doğal taş ihracatından 1 milyar dolar civarında gelir elde edildiği, ihracatın yüzde 90'ının Çin'e yapıldığı bildirildi.

Port Akdeniz Genel Müdür Vekili Özgür Sert, Antalya Limanı'ndan yılbaşından bu yana ihracat amacıyla bin 200 gemi hareketi gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu hareketlilik sonucunda 6 milyon ton yükleme ve tahliye işlemi gerçekleştirildiğini bildiren Sert, bu süreçte Antalya Limanı'ndan yoğun bir şekilde maden ürünlerinin yurt dışına gönderildiğini ifade etti.

Özellikle mermer, krom ve çimento ihracatının yapıldığını anlatan Sert, "Antalya'dan farklı ülkelere yoğun şekilde mal satılıyor. Biz de Antalya Limanı'ndan Çin'e mal satıyoruz, ihracat gerçekleştiriyoruz. Konteyner içerisine giren yüklerin yüzde 90'ı Çin'e ihraç oluyor" dedi.

Çin'e gönderilen doğal taş miktarının bu yıl başından itibaren 2 milyon ton olduğunu belirten Sert, bu satıştan elde edilen gelirin ise 1 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı. Sert, Türkiye'den yapılan mermer ihracatının yüzde 30'unun Antalya Limanı'ndan yapıldığına dikkati çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER