© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Alsancak Limanı çalışamıyor

Ağır vasıta, tır, kamyon ve kamyonetlerin kent merkezine giriş saatlerini düzenleyen kararı, tüm ihracatçıları etkiledi

MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik ve Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Şenol Günaydın, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), ağır vasıta, tır, kamyon ve kamyonetlerin kent merkezine giriş saatlerini düzenleyen kararının, başta lojistik sektörü olmak üzere tüm ihracatçıları olumsuz etkilediğini söyledi. 
Günaydın, UKOME’nin aldığı karar uyarınca sabah 07.00-10.00 ve akşam 16.00-20.00 arası uygulanan yol yasağının taşımacılık firmalarını kısıtlı saatler içinde çalışmaya zorladığını ve bu durumun da girdi maliyetlerini yükselttiğini kaydetti.
ALSANCAK LİMANI  ÇALIŞAMIYOR 
“UKOME’nin aldığı bu karar zaten kendi içinde yoğunluk yaşayan Alsancak limanını iyice çalışamaz hale getirmiştir” diyen Şenol Günaydın şunları söyledi. “Liman personelinin hakkı olan yemek, çay ve ihtiyaç molalarını da dikkate aldığımızda İzmir Alsancak Limanı 4 saat gibi bir çalışma süresi ile sınırlandırılmaya maruz bırakılmıştır. Günde 4 saate kadar inen çalışma süresi nedeniyle limanda sıraya giren araçlar yüklerini boşaltamıyor ve ihracatçılar da mallarını yurtdışına gönderemiyor. Şoförler saat 16.00-20.00 arası çalışamadıklarından ekstra mesai yaparak bir seferde halledecekleri işi, iki seferde yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durum da domino etkisiyle ihracatçı firmalara 40 - 50 dolar arası ekstra masrafa yol açıyor”dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER