© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

AKDENİZ DOSTU LÜX GEMİYİ TANITTI

Türk tersanesi Mengi Yay, 500 kayıt tona kadar tonajlı proje serisi "Serenissima I" (S1)'in ilk örneğinin iç mekan fotoğraflarını paylaştı.

İtalyan Nuvolari Lenard firması tarafından tasarlanan 47,5 metrelik gemi, oldukça geniş bir güverte ile iç alana sahip. Asansör, özel kullanım alanı gibi ‘yüksek profilli’ özelliklere sahip Akdeniz dostu geminin geniş bir güneşlenme alanı mevcut. Project S1 modeli çelik gövde ve alüminyum üst yapıya sahip olup hem menzil hem de hız sağlayacak şekilde tasarlanmış. Hollandalı Van Oossanen Naval Architects bürosu tarafından oluşturulan gemi mimarisi sayesinde yatın sağlam ve verimli gövde şekli, 12 knot hızla 4.000 mil seyir menziline ulaşmasını sağlıyor.

LÜX YAT PAZARININ ÖNEMLİ İSMİ
Türk tersanesi Mengi Yay 1964 yılında kuruldu ve başlangıçta küçük balıkçı gemilerinin tamir ve bakımında uzmanlaştı. Zamanla yatlara olan talebin artması ve edinilen tecrübe sayesinde daha büyük gemi ve yatlar inşa etmeye başlayan Mengi Yay,  giderek kaliteli ve güvenilir bir üretici olarak ün kazanmaya başladı.

1980'li yıllara gelindiğinde tersane, ahşap yat ve motorlu gemilerin tasarımı ve inşası konusunda ilk adımlarını atmış ve bu daha sonraki gelişiminin temelini oluşturmuştur. Daha sonra 1990'lı yıllarda Mengi Yay, üretimini alüminyum ve çelik gövde inşaatına genişletti.

Bu gelişme sayesinde tersane, Türkiye'deki lüks yat pazarının önemli oyuncularından biri haline geldi. Bugün Mengi Yay, uzunlukları 30 ila 80 metre arasında değişen, yenilikçi tasarımlara, en son teknolojiye ve esnek kişiselleştirmeye sahip yüksek kaliteli süper yatlarıyla tanınmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER