© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Ağacı kırk yıldır denizle şekillendiren Süleyman usta

Yılların tecrübesi Süleyman usta bugün bildiği bütün mesleki becerilerini ve bilgilerini denizcilik okullarında okuyan öğrencilere öğretiyor. Yeni yetişen kuşakların bunları öğrenmesi gerektiğine inanan Süleyman usta şimdilerde küçük bir tekne atölyesinde tekneleri karaya çekip tadilat ve tamiratlarını yapıyor

Süleyman usta tam kırk yıldır ağaçları ustaca yontularla işleyerek onları her biri ayrı mükemmellikte teknelere dönüştürüyor. Süleyman usta, İzmir'in Naldöken mevkinde daha çok küçük yaşlarda iken, tekne ustası olan babası  Nuri Acar'ın yanında eline keser alıp ağaçları oyuncak gibi işlemeye başlamış. Süleyman usta babası ile birlikte küçüklü büyüklü iki yüzün üzerinde tekneyi denizle buluşturmuş olmayı keyif ve gururla anlatıyor.

İzmir'de 18 mt boyundaki ilk yatı yetmişli yıllarda denizle tanıştıran Süleyman usta bugün bildiği bütün mesleki becerilerini ve bilgilerini denizcilik okullarında okuyan öğrencilere öğretiyor. Yeni yetişen kuşakların bunları öğrenmesi gerektiğine inanan Süleyman usta şimdilerde küçük bir tekne atölyesinde tekneleri karaya çekip tadilat ve tamiratlarını yapıyor. Anlaşılan o ki, ellinci yılında yine görüşeceğiz mesajını veriyor.
 
Ş.Ünal BENLİALPER / DENİZ TİCARET GAZETESİ /  İZMİR

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER