© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Adı Akredite Ama... AGFD'nin Başkanı Derneği Ofisine Taşımış!

Akredite Gözetim Firmaları Derneği (AGFD), yeni yönetim kurulu seçimine giderken skandal ortaya çıktı.

Söz konusu skandal;  Kısa adı AGFD olan 2011 yılında kurulan dernek, bir şirketin himayesine girerek dernekler kanununa karşı gelmiştir. Kanun'a göre kişilerin, para kazanma amacı dışında olmak üzere, belirli bir ereği gerçekleştirmek için kurdukları yasal örgüt olan dernekler, hiçbir ticari kuruluşun içerisinde yer alamaz. Bu durum kanuna karşı hiledir...

Dernek üyelerinden bazılarının verdiği bilgiye göre; AGFD'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Söner ve Yönetim Kurulu üyeleri, Dernekler Kanunu'nda açık açık yasak olduğu belirtilmesine rağmen dernek merkezini Fahrettin Söner'in sahibi olduğu Control Union isimli gözetim firmasının içine taşımış.

Konuyla ilgili olarak üyelere bilgi veren Söner, bir şikayet üzerine yapılan denetimde dernek ile ilgili evrakların önceki dernek merkezinde bulunmamasından dolayı, savcılığa ifade vermiş, onun için de dernek merkezini kendi şirketi içinde bir yere kiralamış, yeni dernek merkezini kendi firmasının içine taşıdığını açıklamış.

AGFD'nin başkanı olan Fahrettin Söner'e de Yönetim Kurulu tepki göstermeyip uygun karşılamışlar.

Edindiğimiz bilgilere göre; AGFD'nin Yönetim Kurulu'nda yer alan, Savcılık ve Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermek zorunda kalan söz konusu isimler; Başkan: Fahrettin Söner, Başkan Yardımcısı: Asım Yazıcıoğlu, Genel Sekreter: Cihangir Kartay, Sayman: E.Ömer Mertoğlu, Yönetim kurulu üyleri: H.Talat Gücüyener, M. Hadi Doğan, İhsan Aydoğan'dır.

Ortada bir kanunsuzluk söz konusudur. Bu konu ile ilgili yetkili mercilerin harekete geçmesi beklenilmektedir.  AGFD'nin bir şirket çatısı altına girmemesi, bağımsızlığı, tarafsızlığı ve en önemlisi denetime açık olması gerekmektedir.

 

Control Union  ve AGFD aynı çatı altında;

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER