© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Adem Yavuz, Alış-Veriş Gemisi Oldu

Türkiye’nin ilk ve tek alışveriş gemisi olan Vapur Turnesi ziyaretçilerini bekliyor

Beşiktaş İskelesinde açılışı yapılacak olan Vapur Turnesi alışveriş mağazası konseptiyle Türkiye’de bir ilk
gerçekleştirdi. Görenlerin büyük ilgisini toplayan gemi büyük markaların fırsat ürünlerini içinde barındırıyor. Bayan giyiminden erkek giyimine, ayakkabıdan çanta ve gözlük aksesuarlarına kadar birçok ürün yelpazesi bulunan bu gemide yaklaşık 150 kişilik kafeterya bölümü mevcut.

“İstanbul’dan başladık”
Açılışı yapılmadan önce tarafımıza bilgi veren Vapur Turnesi ’nin işletmecisi Hüseyin Tanrıverdi, “Biz yaklaşık 17 yıldır Türkiye’deki ünlü markaların tedarikçisiyiz. İnsanların bu markalarla perakende ile ilgili olan problemlerini çözme ile alakalı mobil mağazacılık sektörünü uyguluyoruz. Değişik şehirlerde çadırlar kurarak yaptığımız projelerimiz var. İstanbul’dan başlayarak bu fırsatları birçok şehirlere götürüyoruz” dedi.

“Şehit Adem Yavuz gemisi”
“Bir gün vapurlarımızı izlerken, Şehit Adem Yavuz gemisinin emekliye ayrıldığını duyunca böyle bir fikir aklımıza geldi” diyen Tanrıverdi, “‘Hem tarihi bir gemiyi alıp hem de insanlara alışveriş ortamı sağlayabilir miyiz’ diye düşündük. Ardından ummalı bir çalışma sonrasında büyük bir açılış ile halkımıza açacağımız alışveriş gemimiz oldu. Burada bu güne kadar çadırlarda sattığımız markaların ürünlerini satıyoruz. Bizler bu markalarla yıllardır birlikteyiz. Her ay boyunca gittiğimiz şehre gittiğimiz limana göre bulunduğumuz semte göre her ay yenililerle bu hizmeti sağlayacağız. Gemiye gelen müşterilerimiz bilinen markaların fırsat ürünlerini burada bulmuş olacaklar” şeklinde konuştu. 

“Esnaflar çok memnun”
“Vapur Turnesi İstanbul’dan başlayarak denizi olan her şehrimize ulaşacak” diyen Tanrıverdi, “Karadeniz’e de Akdeniz’e 'de gidecek. Belki şehirlerinde markaların birçok ürünleri var ama bu gemiye gelenler fırsat ürünleriyle karşılaşacaklar. Sadece fırsat ürünleri değil burada farklı bir yaşam atmosferi yaşayacaklar. Çünkü bu vapurun üzerinde üst katta bulunan kafede çaylarını içip dinlenebilecekler. Ayrıca Beşiktaş iskelesindeki bu konumunda da çok olumlu tepkiler aldık. Civarda bulunan kafe işletmeceleri bu hareketlilikten memnun olduklarını dile getiriyor. Alışveriş yapanların oturacağı bir alan oluşturmak istedik. Dışarıya açık bir kafe değil” şeklinde not düştü. 

Beşiktaş iskelesine bağlı olarak duran “Vapur Turnesi” ilk zamanlar küçük bir mağaza görevi yapacak. Ardından sadece İstanbullulara değil Yalova, Bandırma hatta İzmir’e kadar gidecek…

“Halka sunuyoruz”
"Gemi 76 model tarih kokan bir gemi” diyen kaptan Haydar Ergün, “Ben gemiye başlar başlamaz muhteşem bir hızla çalıştık. Yaklaşık 93 ton saç kullandık. Bu bir gemi için rekor diyebilirim. Gemiyi yeniledik ve classlandırdık. Bu akşam büyük bir açılışla AVM konseptindeki alışveriş gemimizi halkımıza sunacağız” dedi.

“Türkiye sahillerinde olacağız”
Şehit Adem Yavuz Kıbrıs savaşı sırasında ilk şehit olan bir muhabirin adıdır. Hasan Tahsin İzmir'de şehit edilmişti biliyorsunuz ki” diyen kaptan Ergün, “Benim projeyi kabul etmemdeki en büyük nedenlerden biri de buydu şehit muhabirimizin gemisini Türkiye’nin sahillerinde dolaştırmak. En büyük amacımız liman liman dolaşarak Türkiye’nin sahil bölgelerine bu hizmeti sunacağız. İlerleyen zamanlarda kısa 2- 3 saatlik turlar yapacağız. Gemiyle güzel bir sefa yapıp alış veriş yapıp kafede yorgunluk atabilecekler" şeklinde konuştu.

“Şova açık bir gemi”
“Gemimiz dönüşüme çok açık bir gemi” diyen kaptan Ergün, “Mesela burada ünlü bir ressamın sergisini ya da sevilen bir modacının defilesini de yansıtmak isteriz. Çevre limanlarında eserlerini gösterip gezdirmek için harika bir proje. Geminin stantları çözülüp hemen o konsepte dönüşebiliyor. Şova ve dönüşüme çok açık bir gemiye sahibiz” şeklinde sözlerini noktaladı.



Özel Haber: Elif Günay / Önce Vatan Gazetesi
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER