© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ADDA Öğrencileri ile Toplantı Gerçekleştirildi

ASCO Yönetim Kurulu üyeleri Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi (ADDA) pedagojik personeli ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Toplantı,  kahramanların aziz anısı için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı

ASCO Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Valiyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başkomutan İlham Aliyev'in önderliğinde Ordumuzun halkımıza kazandırdığı zaferin sevincini anlattı. Kahraman subay ve askerlerimizin fedakarlığıyla topraklarımızın işgalden kurtarıldığını vurguladı.

ASCO çalışanlarının, Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi ve Azerbaycan Denizcilik Koleji öğrencilerinin ve mezunlarının Vatanseverlik Savaşı'na aktif olarak katıldığını vurgulayan başkan, 5 ADDA ve 5 ADK mezununun Şehitlik mertebesine yükseldiğine dikkat çekti.

Başkan, Vatanseverlik Savaşı Şehitlerinin aile üyelerine ve ASCO katılımcılarına her zaman özel ilgi gösterildiğini belirtti. Şu anda şirkette 182 savaş katılımcısının çalıştığını söyledi. Bunlardan 65'i ADDA mezunu, 30'u ADK mezunu. Ayrıca ADDA öğrencileri arasında şu anda Vatanseverlik Savaşı'na katılan 4 kişi var.

Rauf Valiyev, öğrencilerle yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğinde ASCO filolarının yenilenmesi, Hazar Denizi dışındaki faaliyetlerin daha da genişletilmesi ve Azerbaycan denizciliğinin yeni kargo taşımacılığı segmentine girişi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Üç renkli bayrağımız altında "Aframax" ve "Handysize" tipi dev gemilerin devreye alınmasıyla şirketin gelecek hedefleri hakkında bilgi verildi.

Rauf Valiyev, son dönemde işletmeye alınan yeni tip gemilerin mürettebatı arasında Akademi mezunu personeli de görmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Başkan ayrıca, etkinliğe katılan ve şu anda "Aframax" tankeri "Şuşa"nın III. kaptan yardımcısı olarak görev yapan, Deniz Seyrüsefer Mühendisliği mezunu Muhammed Nadirov'u da tanıttı ve öğrencilere, gemi kaptanı olarak deneyiminden yararlanmalarını tavsiye etti. genç denizci.

Daha sonra toplantıya katılan milletvekili, ADDA eski rektörü Haydar Asadov ve Akademi rektör yardımcısı Gudrat Gurbanov, eğitim kurumunda yaratılan olumlu koşullar hakkında konuşarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akademi'nin bilimsel potansiyelinin güçlendirilmesi, personel eğitim seviyesinin daha da yükseltilmesi yönünde, öğrencilere yeni başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER