© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Açıkdeniz Enerji Konferansı Yarın Yapılacak

Açıkdeniz Enerji Konferansı; Türkiye?nin petrol, doğal gaz, rüzgar enerjisi, dalga enerjisi ve deniz akıntıları enerjisi gibi açıkdeniz enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için başta üniversiteler, ilgili devlet ve özel sektöre ait kuruluşları biraraya getirerek, ortak çalışmalar yapılabilecek bir platform oluşturmayı hedefleniyor.

Konferans, ülkemizin enerji sektörünün ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunların belirlenmesi, çözüm üretilmesi ve gerek duyulan ortaklıkların yapılandırılabilmesi için, oldukça geniş bir yelpazede açıkdeniz enerji alanını kapsayan farklı konuların tartışılmasına olanak sağlayacak.

Bilindiği üzere, Türkiye ekonomisi birçok alanda sürekli gelişen ve büyüyen güçlü bir hal almıştır. Ancak, ne yazık ki, enerji konusunda kendi kendine yetmek ülkemizin güçlü olduğu alanlardan biri değildir. Türkiye yerel enerji ihtiyacını karşılamak üzere büyük oranda ithalat yapmaktadır. Örneğin, ihtiyaç duyulan doğal gazın %66?sı ve petrolün yaklaşık olarak %90?ı yurtdışından satın alınmaktadır. Söz konusu durum, ülkemiz için önemli bir yapısal zayıflık teşkil etmektedir. Ülkenin bütçe açığında enerji ithalatı %50 gibi bir pay ile belirleyici bir rol oynuyor.

Ekonominin sürdürlebilmesi ve güçlenmesi için kullanılan girdilerin seçimi, bugün tüm dünya ekonomisi için kritik ve zorlu bir görev oluşturmaktadır. Dünya nüfusunun sürekli artışı ve yaşam standartlarındaki gelişmeler, enerji ihtiyacının önümüzdeki onyıllarda dramatik bir şekilde artacağını göstermektedir. Bununla birlikte, çevresel sorumlulukları gözeterek enerji güvenliği ve sürdürülebilirliğini sağlamak, uygun maliyetli ve verimli enerji kaynaklarının kullanımının geliştirilmesini gerektirmektedir.

Konferans ile ilgili detaylı bilgiye konferans internet sitesi olan http:/www.computationalrenewables.com/offshore/home.htm adresinden ulaşılabilir. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER