© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Açık deniz konaklama gemisi girişimi

Endonezyalı açık deniz gemi operatörü Wintermar, Rajawali Perak Mulia ile ortaklık kurarak açık deniz konaklama sektörüne adım attı

Wintermar, 300 yolcu kapasiteli bir konaklama ve çalışma mavnasının sahibi olmak ve işletmek için 50/50 ortak girişimin kurulduğunu söyledi.

İsmi açıklanmayan gemi şu anda Tayland'da faaliyet gösteriyor ve Wintermar'ın Güneydoğu Asya'daki açık deniz projelerine destek veren yaklaşık 50 OSV'lik filosunu güçlendiriyor.

Şirket bu yılın başlarında yerel bir ortakla bir girişim aracılığıyla Brunei'deki ayak izini güçlendirdi. %49 hisseye sahip olacağı Savwin adlı ortaklık, başlangıçta şu anda 2027'ye kadar uzun vadeli bir sözleşme kapsamında olan hızlı çok amaçlı bir tedarik gemisi işletecek.

Wintermar ayrıca, artan charter oranları ve gemi satışlarından elde edilen kazançla desteklenen varlık tabanını genişletiyor. Şirket, ikisi bu yılın sonunda teslim edilecek yeni inşa edilmiş ağır yük mavnaları olan üç ek gemiye 13,9 milyon dolar yatırım yaptı. Gemiler başlangıçta sondaj ve keşif projelerini destekleyecek ve kademeli olarak inşaat ve üretime geçecek.

Şirket geçen ay, benzer gemiler için 2023'teki ortalama oranın iki katından fazla charter oranlarında iki PSV için iki yıllık bir projeyi güvence altına aldı. Wintermar, bunun Endonezya'da PSV'ler için birkaç yıldır ilk kez uzun vadeli bir ihale verildiğini ve "büyüme döngüsünün sağlam bir şekilde yerinde olduğu" yönündeki olumlu görünümünü teyit ettiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER