© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ABD'ye ait uçak gemisi Orta doğuya gelİyor

Pentagon yetkililerine göre, tatbikatın ardından uçak gemisi Kızıldeniz'e geçiş yapacak.

USS Theodore Roosevelt (CVN-71), Güney Kore ve Japonya ile üçlü Freedom Edge tatbikatını gerçekleştirmeden önce Cumartesi günü liman ziyareti için Güney Kore'nin Busan şehrine yanaştı. Pentagon yetkililerine göre, tatbikatın ardından uçak gemisi Kızıldeniz'e geçiş yapacak

Pentagon, Pazar günü yayınladığı bildiride, Roosevelt'in önümüzdeki hafta Hint-Pasifik sahasından ayrılıp, uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ın yerini almak üzere Orta Doğu'ya doğru yola çıkacağını belirterek, Özgürlük Kenarı tatbikatının zamanlamasına dair ipucu verdi.

Eisenhower, İran destekli grubun füzeleri ve insansız hava araçlarından bölgedeki ticari nakliyeyi korumak için Yemen'deki Husi hedeflerine saldırılar da dahil olmak üzere yedi aydan fazla süren operasyonların ardından cumartesi günü bölgeden ayrıldı.

Roosevelt görev grubu, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticari nakliye yollarının savunmasını üstleneceği Orta Doğu sularına yelken açtı. USS Gerald R. Ford ve Dwight D. Eisenhower'dan sonra Roosevelt, İsrail-Hamas savaşıyla ateşlenen Orta Doğu'daki çatışmalara yanıt vermek üzere gönderilen üçüncü uçak gemisidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER