© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

700 Ton Altın Yüklü Gemi Tartışma Yarattı!

Othosk denizinde seyrederken fırtınaya yakalanarak ortadan kaybolan gemide bulunan 700 ton altının akıbetinin ne olduğu merak konusu oldu.

Yetkililerin açıklamasına göre; pazar günü Rusya Federasyonu'nun pasifik okyanusu kıyılarında bulunan Othotsk Denizi'nde Neran Limanı'ndan Feklistov adasına gitmekte olan Rusya federasyonuna ait bir geminin; 11 personeli ve 700 ton altınla pasifiğe gömüldüğü tahmin ediliyordu.

Denizcilik çevresinde ise yetkililer tarafından yapılan açıklama inandırıcı bulunmayınca battığı iddia edilen gemide bulunan 700 ton altının akıbetinin ne olduğu tartışmalara sebep oldu. 700 ton altın yüklü bir geminin battığı iddiasını gerçekçi bulmayanlar; "700 ton altın buhar mı oldu?" sorusunu sormaya başladılar.

Battığı iddia edilen geminin RIA kaynaklı haberi;

Pazar sabahı Othosk denizinde seyrederken fırtınaya yakalanarak ortadan kaybolan 700 ton altın cevheri yüklü gemiden umut kesildi.

Pazar günü Rusya federasyonununn pasifik okyanusu kıyılarında bulunan Othotsk denizinde Neran limanından Feklistov adasına gitmekte olan Rusya federasyonuna ait bir gemi; 11 personeli ve 700 ton altınla pasifiğe gömüldü.

Gemi pazar sabahı Othosk denizinde seyrederken fırtınaya yakalandı ve lokal saatle 1215de imdat / distress sinyalerini çağrılarını göndermeye başladığı bildirildi.

Geminin polymetal adlı maden firmasının kirasında olduğu ve 700 ton ham altın madenini Neran kasabasındaki depodan yükleyerek kalktığı ve ham altının içinde çok küçük miktarlarda diğer madenlerin bulunduğu bildirildi.Firma sözcüsü bu yüklemelerin ve seferlerin rutin olarak yapıldığını anormal bir durum olmadığını bildirdi.

Shantar adalarının kuzey kesimine hakim olan rüzgar fırtına,yağmur ve kardan dolayı arama kurtarma çalışmalarının güçlüklerle yapıldığı ve Amur tipi gemiden umudun kesildiği belirtiliyor.

Filiz YÜKSEL / Deniz Ticaret Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER