© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

5 Milyon $ fidye istiyorlar

Fildişi sahillerine gitmek üzere seyir halinde olan geminin esir alınan mürettabatı için 5 Milyon $ fidye isteniyor.

Tersan işletmesinde olan Basat isimli Malta bayraklı kimyasal ürün tankerine Nijerya açıklarında korsanlar saldırdı.  Uzun namlulu silahlarla gemiye ateş açan korsanlar, değerli eşyaları alırken kaçırdıkları Emrah Samancıoğlu ve Murat Yılmaz için şirketten fidye istedi.

İki Türk denizciyi tekneyle yanlarında götüren 8 kişilik korsan grubun, karaya çıkarttıkları Samancıoğlu ve Yılmaz?ı bir bölgede tuttukları tespit edildi.

5 Miyon Dolar fidye isteniyor
Korsanlar kaçırılan iki mürettebat için 5 milyon $ fidye istedi. Personelin kurtarılması için elinden geleni yapacaklarını söyleyen Tersan Denizcilik yetkilileri Nijerya'daki yerel avukatlarla irtibata geçerek, istenen fidye için işlemleri başlattı.

 Fidye ödendikten sonra kaçırılan personelin uçakla Türkiye?ye getirileceği belirtildi. Firma yetkilileri, ?Diğer 14 personelin durumu iyi ve gemi normal rotasına devam ediyor. Gerekli her yere bilgi verdik ve korsanlarla görüşmelerimiz sürüyor? açıklamasını yaptı.

Somali' den Nijerya' ya sıçradı
Deniz korsanları daha çok Doğu Afrika sahillerinde özellikle de Somali kıyılarında faaliyet gösterirken uluslararası önlemlerle büyük oranda güç kaybettiler. Donanmaların bölgede düzenli bulunmaları nedeniyle gemilere saldıramayan korsanlar, Batı Afrika?da varlıklarını halen sürdürüyor. Genellikle bir ana gemiden küçük ve hızlı teknelerle hareket ederek nakliye gemilerine saldıran korsanlar, 8-10 kişilik gruplardan oluşuyor.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER