© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

5 bin çocuk denizle tanıştı

DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı, Seferihisar, Selçuk ve Bornovada düzenlenen Denizci Çocuk Şenlikleri n de toplam 5.100 çocuğa ulaşılarak deniz temizliği ve deniz sevgisi öğretildi

Çocuklarda denizcilik altyapısını oluşturmak ve denizlerin korunmasına yönelik olarak interaktif eğitim vermek amacıyla hayata geçirilen Denizci Çocuk Şenlikleri, hedefine ulaştı. 8 Eylül26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler için 4 bin çocuk hedeflenerek bu kapsamda çalışmalara başlanmıştı.
DTO İzmir Şubesi ile Selçuk, Bornova ve Seferihisar Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, eğlenerek öğrenmek felsefesi doğrultusunda çocuklara denizlerin nasıl temiz tutulması gerektiği,  deniz sevgisi ve denizin yaşantımıza neler kattığı gösteriler, animasyonlar ve tiyatro oyunu ile anlatıldı.  
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, DTO İzmir Şubesi olarak en büyük hedeflerinden birisinin DENİZCİ MİLLET, DENİZCİ ÜLKE kavramının toplum tarafından benimsenmesini sağlamak olduğunu, hedef olarak belirledikleri bu sloganı, öncelikle çocuklardan başlayarak, toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalıştıklarını söyledi. 
İçerisinde deniz kelimesi bulunan bütün etkinliklerin, kendilerini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten Dologh, Çünkü denizcilik sektörü adına yapılan bu tür çalışmalarla ulaşabileceğiniz kitle sayısı artıyor, denizi ve sağladığı yararları daha çok insana anlatabiliyorsunuz. 
Bu etkinlikleri düzenlerken bizim hedefimiz 4 bin çocuğa ulaşmaktı. Hedefimizi aştık ve 5. 100 çocuğa ulaştık. DTO İzmir Şubesi olarak, çocuklarımızı denizle tanıştırdığı için bu şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, etkinliğin kendi ilçelerinde yapılmasını isteyen çevre belediyelerin de talepleri değerlendirilecektir diye konuştu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER