© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

340 Milyon Dolarlık Alışveriş Çılgınlığı

Torm şirketi, filosunu 340 milyon dolar bedelle sekiz adet ikinci el MR tankeri ekleyerek 96 gemiye çıkardı.

ABD ve Nasdaq Kopenhag borsasında işlem gören gemi sahibi, 2024'ün üçüncü ve dördüncü çeyreğinde teslim edilmesi beklenen gemileri toplam 340 milyon dolar karşılığında satın almak için 15 Temmuz'da anlaşma imzaladı.

Satın almanın nakit kısmı 238 milyon dolar olacak, geri kalanı ise yaklaşık 2,65 milyon hisse ihracıyla karşılanacak.

Sahibine göre, satın alma fiyatı, Torm'un hisse senedi fiyatındaki gelişme ve gemilerin teslimat takvimlerinden etkilenecek bazı ayarlamalara tabi olacak.

Gemilerin tamamı 2014 ve 2015 yıllarında Kore'nin 1. seviye tersanesi Hyundai Mipo Tersanesi'nde inşa edildi ve gemilerden altısına scrubber takıldı.

Bu işlemin nakit unsuru geleneksel banka finansmanı yoluyla finanse edilecek.

Tanker sahibi, 2024'ün ilk çeyrek sonuçlarının açıklanmasından bu yana, 2024'ün üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanan 2006 yapımı bir MR tankerini 23,3 milyon dolar nakit karşılığında sattığını sözlerine ekledi.

İcra direktörü ve genel müdür Jacob Meldgaard şunları söyledi: "Gemileri satın almak için kısmen hisse bazlı bir işlemi bir kez daha duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Torm, 2021'den bu yana, ürün tankerleri pazarı başlamadan önce bile filoyu genişletmek için kısmen hisse bazlı işlemlerden yararlandı."

Meldgaard, "Bu model, satıcıların One Torm platformumuza olan güçlü güvenini ve piyasa temellerine olan sarsılmaz inançlarını vurguluyor" diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER