© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

20. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen lojistik firmalarından biri olan ATA Freight Line, 20. yılını kutlamaya hazırlanıyor...


1996 yılında New York' da kurulan ATA Freight Line 20. Yılını kutlamaya hazırlanırken, bu yıllar içerisinde geleneksel bir taşımacılık firmasından, yenilikçi ve tamamen entegre tedarik zinciri çözümleri sunan, önde gelen global lojistik firmalarından birine dönüşmüştür.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Hindistan, Meksika ve Çin'de olmak üzere 5 ayrı ülkede kendisine ait 22 ofisi ve 400'den fazla çalışanı bulunmaktadır.

Türkiye'de İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir ve Mersin'de 10 adet ofisi bulunan ATA Freight Line 11. ofisini gelecek günlerde Konya'da açmaya hazırlanmaktadır.

Kendi ofisleri dışında bütün Dünya'ya yayılmış geniş ve güçlü acente ağı ile ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli servislerle parsiyel ve komple deniz, hava ve kara taşımacılığı hizmeti sunmaktadır.

Bunların dışında tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılığı, depo hizmetleri, paketleme, elleçleme ve gümrükleme gibi hizmetleri de sağlamaktadır.

ATA Freight Line, Dürüstlük, Sorumluluk ve Mükemmelliği değerlerinin merkezine yerleştirmiştir. Bu değerleri bir arada tutan temeller, şirketin en güçlü özellikleri olan hızlı servis, yenilikçi çözümler ve ticari hat uzmanlığıdır.

ATA, bütün dünyada entegre olarak sunduğu lojistik çözümlerle, müşterilerine özel serbestlik ve kontrol sağlıyor ayrıca sektörde, zamanında geri dönüş yapma garantisi veren tek global lojistik firmasıdır.

ATA Freight müşterilerine sağladığı yenilikçi ve özel çözümlerle, global lojistik sağlayıcıları arasında öncüdür. Yaptığı anketlerde müşterileri, ATA'yı sektördeki diğer firmalara göre daha müşteri odaklı ve daha yenilikçi çözümler sağlayan bir lojistik firması olarak gördüklerini belirttiler. Firma bu beklentiyle paralel olarak 1 Eylül'den itibaren müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış, sektörde fark yaratacak özel ürünlerle onların karşısına çıkacak.

Bu ürünlerden en önemlisi Vizio Myway'dir. Vizio MyWay, ATA Freight'ın lojistik yönetimi çözümüdür ve ATA FREIGHT LINE şirketler grubunun bir üyesi olan, merkezi Hindistan-Mumbai'de bulunan VIZIO Consultancy firması tarafından üretilmiştir.

Vizio Myway, bazı lojistik firmalarının sunduğu kargo takip programlarından çok daha fazlasını sağlayabilmektedir. Bu ürünü kullanan firmalar, görsel harita üzerinde tedarikçi lokasyonlarını, limanları, yüklerinin okyanus veya hava rotalarını ve tüm aktif sevkiyatları için son güncel lokasyonlarını görebilirler. Bunun dışında, tüm sevkiyatlarını burdan takip edebilirler, sevkiyatlarıyla ilgili belge, taşıyıcı, tahmini varış zamanı gibi bilgilere ulaşabilirler.

Mywayi farklı kılan en önemli özelliği ise eğer birden fazla tedarikçiden yük bekliyorsanız, hepsinin listesini ve tam zamanlı olarak nerede olduğunu interaktif harita üzerinden takip edebiliyor olmanızdır.

ATA Freight, bir diğer ürün olan ATAGuarantees ile müşterilerine özel hizmet garantisi sağlıyor. Nelerdir bu hizmet garantileri; firma müşterilerinin maillerine 3 saat içinde cevap vermeyi garanti ediyor, yükleri ulaşmadan 3 gün önce müşterilerine varış bilgisini gönderiyor ve limandaki demuraj başlamadan önce verilen son serbest günün bitmesine 4 gün kala müşterilerini bilgilendiriyor.

Oldu ki bu taahütlerini yerine getiremezse bir sonraki konteyner yüklemesinde dökümantasyon ücretini ATA karşılıyor, bu da firmanın ürünlerine ve servislerine ne kadar güvendiğinin bir göstergesi.

ATACares ürünü ile müşterilerine sektördeki navlun artışları, dönemsel fiyat değişiklikleri ve yüklemelerini etkileyecek bütün gelişmeleri anında haber veriyor.

Firma bahsettiği bütün hizmetlerden ve daha fazlasından faydalanmak isteyen müşterileri içinde ATAPremier ürününü sunuyor. ATAPremier, firmanın sadık müşterilerine özel üyelik paketidir. Bu paketin içinde yukarda bahsedilen ürünlerin dışında, 24/7 müşteri hizmetleri desteği, dökümantasyon kontrolü, öncelikli servis, sigorta indirimleri ve diğer özel indirimler gibi VIP müşteri hizmetleri yer almaktadır.

ATA Freight sağladığı bu ürünler ve verdiği servislerle şu anda Fortune 500 sıralamasındaki birçok firmaya hizmet vermektedir; bunlardan 11'i ATAPremier üyeliği bulunan özel müşterilerdir.
Verdiği bu hizmetler sayesinde yurt dışında birçok ödül kazanmıştır. En son Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden olan John Deere tarafından 2014 senesinde "Partner" seviyesinde tedarikçi ödülüne layık görüldü. Bu ödülü tam 5 sene üst üste kazandığı için ayrıca "Tedarikçi Onur Ödülü" almaya da hak kazandı.

ATA Freight Line, Amerika, Türkiye, Meksika, Hindistan ve Çin ticaret hatları arasındaki taşımalarda lider lojistik firması olmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda yatırımlarına devam eden şirket, zor servis verilen bu pazarlardaki tecrübesi ve ticari hat uzmanlarıyla, müşterilerinin, Amerika, Uzak Doğu, Orta Doğu ve Hindistan arasındaki zorlu hatlarda nakliyelerini yönetmelerine yardımcı olmaktadır.

ATA Freight Line, müşterilerine hem zaman, hem de düşük maaliyet olarak avantaj sağlayan servisleriyle bu ülkelerle Türkiye arasında düzenli olarak deniz ve hava parsiyel yük servisleri vermektedir.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER