© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

1. Ulusal gemi trafik hizmetleri kongresi

I. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi 8-9 Aralık 2014 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezinde düzenlenecek.

Türk Boğazlarında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine uygun olarak vermekte olduğu hizmetlerle can, mal ve çevre emniyetini arttırmaya katkı sağlayan bunun yanında Türk Boğazlarındaki ülkemizin egemenlik haklarını pekiştiren Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) 2003 yılında devreye girdi.

2015 yılından itibaren ise Gemi Trafik Yönetimi Sistemi (GTYS) projesi kapsamında İzmit, İzmir ve Mersin Gemi Trafik Hizmetlerinin de devreye girmesiyle ülkemizin Karadeniz kıyıları haricindeki hemen tüm kıyıları Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) kapsama alanına girecek olup bu bölgelerdeki can, mal ve çevre emniyetinin arttırılmasına katkı sağlanmasının yanında deniz yetki alanlarındaki ülke hakimiyetimiz de pekişerek güçlenecek.

Bu kapsamda Deniz Trafik Operatörleri Derneği (DTOD) ve İTÜ Denizcilik Fakültesinin rganize ettiği ve Türkiye?nin GTH konusunda dünyada son derece saygın bir konuma gelmesine katkı sağlayacak olan I. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi 8-9 Aralık 2014 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezinde düzenlenecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Denizcilik Federasyonunun destekleriyle gerçekleştirilecek olan kongrede bakanlıklar, askeri çevre, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ticari sektör temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri GTH ile ilgili konularda kapsamlı sunumlar yapacaklardır.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER